Du visar för närvarande OH 10

OH 10

Inramade av tio over-head-projektorer möts bildkonst, ljusdesign och dans i ett rörligt konstverk av och med en konstnärsgrupp från Studio Silk Collective. Konstverket framfördes under tre timmar två vintereftermiddagar i Jönköpings stadskärna. Over-head-projektorerna beslyser rummet och används samtidigt för att projicera bilder, ljus, former och färger, vilka skapas live av Evelina Dembacke (ljusdesigner) och Helena Boström (bildkonstnär). I samspel med detta skapar dansarna Isabell Karlsson och Stina Nilsson koreografi som förhåller sig till rummets skiftande karaktär.

Även denna aktivitet påverkades av pandemisituationen. Publiken kunde inte gå in i lokalen utan allt fick upplevas utifrån gatan på ett tryggt och säkert sätt genom de stora skyltfönstren. Vi undvek alltför mycket marknadsföring för att inte riskera en för stor folksamling utanför fönstret. I stället producerades en film av verket som visades under det nationella årliga kulturpolitiska konventet Folk & Kultur, som likt det mesta under pandemin var digitalt.

Detta är ett förprojekt till föreställningen OH 10 som kommer att visas i olika lokaler runt om i Jönköpings län under vintern 2021. Utöver Skådebanan samarbetade Studio Silk Collective med PoE Fastigheter.

Lämna ett svar