Vad kan Skådebanan göra för dig?

Vår roll i kulturen är den som man, i fotbollen, kallar libero. En fri roll, med frihet att befinna sig överallt på planen och som behärskar allt! Men en libero är ingenting utan laget och en spelplan. Kreativitet och konstnärligt förhållningssätt är grunden. Organisationer som arbetar regionalt kan bli medlemmar i vår förening. Vi samverkar även med länets kommuner. Vi får bidrag från statliga Kulturrådet och från Region Jönköpings län. Vi har ingen stor budget men i samverkan med andra spelare i civilsamhälle och det offentliga kan vi göra skillnad.

Tillsammans med andra kulturaktörer försöker vi vitalisera och utveckla kulturlivet. Det gör vi genom att arbeta med alla genrer, gärna genreöverskridande, i hela länet. Vi intresserar oss för kulturarvet, arkitekturen och den offentliga konsten. Vi uppmuntrar konstnärsdrivna utvecklingsprojekt. Vår vision är ett hållbart samhälle där konsten bidrar till mänskligt växande.

Så vad kan Skådebanan göra för dig som individ? Vi gör kulturen tillgängligare för de många. Det betyder att du lättare ska hitta en väg till reflektion och utveckling, få syn på något nytt, lockas till att prova något nytt. Några exempel på hur vi gör detta. För allmänheten har vi utvecklat en app med text, bild och ljud för utomhusguidningar (Kulturspår i Småland) som ska utvecklas ytterligare. Som utställare kan ni hyra videoteknik (Boka teknik). Som grupp kan ni även hyra teknik för videoskapande (Boka teknik)