Du visar för närvarande Kriminalvården – kultur för livet

Kriminalvården – kultur för livet

”När jag gör arbeten likt detta kan en plötslig stund av positivism, framtidshopp och tillit infinna sig. Ett fåtal sekunder av stolthet i ögonen, en glädje över ett arbete, en känsla av värdighet hos någon av deltagarna. I tisdags var en sådan dag då vårt arbete bar frukt på det sätt som dock är empiriskt svårt att bevisa, men ack så tydliga. Speciellt en av grupperna gjorde riktigt känslomässigt rörande framsteg förra veckan. Jag försöker att lyfta fram vad de har för styrkor; för enorma styrkor och begåvningar har de.”

Tomas Hulenvik, tonsättare och musiker

Projektet Kultur för livet sker på Sis-boendet Stigby på Visingsö med Tomas Hulenvik som pedagog.

Om projektet:
Kultur för livet är ett nyskapande kulturprojekt inom kriminalvården, som genomförs tillsammans med övriga regionala Skådebanor i Sverige. Syftet med projektet är att öppna dörrarna till konst och kultur och genom konstnärligt skapande ge möjlighet till reflektion, utforskande, gemenskap och utveckling.

I detta projekt utvecklar vi metoder för att med kultur som verktyg stärka självkänsla och social kompetens hos individer som är frihetsberövade samt bidra till en positiv inställning till att förändra sin livsstil. Projektet går in med övertygelsen om att en person som tar del av kultur och upptäcker sina egna kreativa möjligheter kan få större motivation att förändra sin livsstil.

Projektet sker med medel från Postkodstiftelsen.

Lämna ett svar