Du visar för närvarande Chans att lära mer om filmskapande – om du är 60+

Chans att lära mer om filmskapande – om du är 60+

Vi har alla en historia att berätta – det gäller särskilt oss med många årsringar. Bilden här kommer från filmen “Paddan” av Ingela Ihrman.

Vem berättar din historia bättre än du själv? Varför inte berätta den med hjälp av rörlig bild? Film finns idag överallt och tas för givet utan allt för mycket reflektion. Vi vill ge dig mer kunskap om rörliga bilder dvs film av olika slag. Kursen syftar till att öka ditt intresse och din förståelse för ett medium som våra ungdomar behärskar till fullo. Vi går igenom filmandets olika steg och gör även en hel del praktiska övningar. Vi utgår från era tankar om historien, samtiden och framtiden.

Vi filmar med hjälp av surfplattor. Har du t ex en egen iPad är det bra annars har vi några till utlån. Var lugna – vi går igenom allt med tekniken den första kursdagen.

Vi ses måndagar och tisdagar under veckorna 43 – 45. Alltså start 19 oktober. Vi tänker oss 8 deltagare i gruppen. Kurstid är 9.45 – 12.00 de tre måndagarna och tisdagarna. Om vi får fler anmälningar än 8 dubbleras kursen och då är tiden för denna grupp 13.00 – 15.15 samma tre måndagar och tisdagar.

Kursen leds av videokonstnären Christian Immonen, som deltar på måndagarna. Studiecirkelledarna Ann-Britt Carlsson och Ulla-Britt Lindqvist är med hela tiden. Sexton seniorer genomförde kursen.

Lämna ett svar