Du visar för närvarande Musik på äldreboenden hösten/våren 2023-2024

Musik på äldreboenden hösten/våren 2023-2024

Utöver underhållning kan musik vara glädje, stöd, sällskap och tröst – inte minst för våra äldre. Forskning visar också att musik har goda effekter som omvårdnad. Därför är det glädjande att Skådebanan med hjälp av Familjen Kamprads stiftelse kan genomföra projektet Musik på äldreboenden i länet. De musiker som ska göra det är:

Stefan Fredriksson är pop- och rockmusiker och har turnerat i över 20 års tid ska tillsammans med Stina Nilsson, dansare och koreograf framträda tillsammans. Med den ena foten i kommersiella och den andra i experimentella uttryck, skapar duon en föreställning som både har ett konstnärligt djup och är lättillgänglig.

Carolin Johansson är trubadur och låtskrivare hemmahörande i Björköby. Hon kommer presentera ett program med visor på̊ svenska av bl.a. Cornelis Vreeswijk och Astrid Lindgren men också blanda in eget material.

MinOpera med sångerskan AnnaKarin Ranelf och pianisten Kerstin Jansson kommer ta de boende med på en inspirerande och glädjefylld musiktur i klangernas värld.
Tack till Kamprad stiftelsen. Projektet ska vara klart i maj 2024.

Lämna ett svar