Du visar för närvarande 2018 | Kulturarvsåret

2018 | Kulturarvsåret

Under EU:s kulturarvsår fokuserade vi på det immateriella och det breddade kulturarvsbegreppet. Vi menar att kulturarven måste få leva och förändras.

Vi samverkade med flera aktörer, inte minst Jönköping läns museum. De aktiviteter som fått en egen presentation i Galleriet är samtidigt ett led i vår önskan att uppmärksamma de immateriella värdena och berättelserna.

Några andra exempel där människors erfarenheter och berättande lyfts fram är;

Tillsammans med medlemsorganisationen Share Music & Performing Arts och Grenna museum bidrog vi till att Riksteatern kunde ha urpremiär på Polarfararna på Gränna Kulturgård. Detta är ett miljödrama och en parafras på Andrés polarexpedition. Pjäsen är ett resultat av att regissören Åsa Johannisson deltog i Polarforskningssekretariatets konstnärsprogram. Den handlar om tre utsatta människor, små varelser, i en extrem situation – om att våga sig ut i det okända, om att gå vilse och om mångbottnade drivkrafter.

Vi kunde också bidra till att Österängens konsthall (en av våra medlemsorganisationer) kunde genomföra en spännande salong/utställning med det provocerande namnet ”Vilka jävla amatörer!” – alla var välkomna att delta amatörer såväl som professionella. Den ställde frågor om vad som är fint och fult, bra och dåligt, folkligt och elitistiskt.

Lämna ett svar