Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bland drakar och Dragqueens

10 september, 2023 @ 11:00 - 14:00

Bland drakar och dragqueens heter det prisbelönta teatersällskapet med kända svenska drag­ artister som framför interaktiva sagostunder för barn. Sedan 2017 turnerar sällskapet runt hela Sverige. Läsandet minskar bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing och utanförskap. Det vill vi ändra på.

Varje sagostund är en färgsprakande konfettibomb där dragshowens glamour möter sagornas värld. Det blir ett unikt möte som lockar till läsande och visar att alla människor får vara som de vill. Med hjälp av engagerande scenkonst och inkluderande pedagogik gör vi publiken till aktiva deltagare som får sjunga, dansa, fantisera och uttrycka sig fritt!

Till Värnamo och Vetlanda kommer Tant Henrik- som är professionell skådespelare från Sveriges största teaterscener som Kungliga Operan och Stadsteatern.

Värnamo på Gummifabriken kl 11.00-11.30
Vetlanda museum 13.30-14.00

Foto: Peter Knutson

Läs mer på respektive kommuns webbsida.

Att ha denna sagostund med dragqueen Tant Henrik är ett led i Skådebanans arbete för ökad öppenhet och tolerans för HBTQI-personer och andra grupper. Arrangemanget är ett samarbete med Jönköpings litteraturhus, Region Jönköping respektive Värnamo och Vetlanda kommun

Details

Date:
10 september, 2023
Time:
11:00 - 14:00