Samåkningsbokning

Här kan ni boka plats i bil till olika evenemang. Läs instruktioner och villkor om hur detta fungerar här

Vill ni anmäla intresse för att erbjuda platser kan ni fylla i formuläret nedan.

Anmäl platser

Vill ni anmäla intresse för att erbjuda platser, fyll i formuläret nedan. Fyll i info om var ifrån ni åker, vilken väg och när ni åker dit samt hem igen.

Stäng meny
×

Kundvagn

SAMÅK

Om man vill erbjuda plats i sin privata bil till en kulturaktivitet gör man så här…

En person kör med bil från en ort med målet att besöka en kulturaktivitet på en annan ort.

Föraren är villig att ta med sig en eller flera personer i sin bil.

Föraren fyller i formuläret (datum, tid, info om aktiviteten, antal platser i bilen samt kontaktuppgifter). Kontaktuppgifter syns inte på hemsidan utan används endast i kontakt med den person som önskar åka med.

Uppgifter om samåkningsmöjligheten läggs ut (via administratör) på hemsidan (www.skådebanansmåland.se). En karta med färdväg visas. Om inget samåkningserbjudande finns är det tomt på hemsidan.

Om man vill åka med i någon av de erbjudna bilarna gör man så här…

Den potentiella passageraren klickar in sig och, om det passar, bokar en plats (eller fler). Då måste man ange kontaktuppgifter – namn, e-postadress och mobilnummer.

Därefter går en notis (via administratör) till bilförarens e-post om förfrågan samt passagerarens kontaktuppgifter.

Så här gör man upp detaljerna om resan…

Observera att all kontakt om resan sker mellan föraren och passageraren i en privat konversation. Det enda som syns på hemsidan är att antalet lediga platser, i det aktuella erbjudandet om samåkning, minskar.

Det är alltså upp till föraren och passageraren att komma överens om var passageraren ska möta upp, exakta tider osv. Även förarens ersättning bör tas upp redan innan resan.

Vår rekommendation för ersättningens storlek är att använda kostnaden för motsvarande bussbiljetter. Ersättningen kan förstås vara både lägre och högre och det är föraren som bestämmer beloppets storlek. Kom överens innan och använd kontanter eller swish.

Observera att föraren ansvarar enbart för resan. Passageraren ansvarar själv för att köpa sina biljetter och annat. Passageraren ansvarar även för att vara på de överenskomna platserna i rätt tid.